22 Şubat 2015 Pazar

Mimlendim!





   Çok sevdiğim ve blogunu severek okuduğum http://kitapsesleri.blogspot.com.tr beni kitap etiketinde mimlemiş, öğrenince çok mutlu oldum. Ayrıca muazzam bir blogu var, ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
   Bu etikete okumaktan çok zevk aldığım Benim de Okuyacaklarım Var, Kitaplarla Beslenmek, Bir Kitap Severin Günlüğü, Hece Cümbüşü, Kitaptan Kaleler ve kendisine özel olarak bir hayranlık beslediğim Yolun Neresindeyim -namı diğer Serrose' yi aynı soruları yanıtlamak üzere mimliyorum.

   Gelelim şimdi soru ve cevaplara;

   1- Kitap okumak için evde belli bir yerin var mı?     Evde yok ama kafamda var. Bazen bir adanın ormanında, bazen soyut bir ortamda, bazen ise uzayın dünyaya en uzak köşesinde. 

   2- Ayraç mı yoksa rastgele bir kağıt parçası mı?
   Hiç farketmez! Mesela şu an yanımda duran iki kitabımın birisinin içerisinde kalem var diğeri ise kaldığım sayfadan ayrılmış bir şekilde ters çevrilmiş duruyor.

   3- Kitap okumayı belirli bir zamanda mı durdurursun yoksa belirli bir bölümde ya da bölüm başında mı durdurursun? 
   Konunun bütünlüğü açısından bölüm başlarında durdurmak en iyisi. Bölüm yoksa bile en azından sayfa bittikten sonra durdurulmalı.

   4- Okurken yemek yemek mi bir şeyler içmek mi?
   Gün içerisinde en çok yaptığım iki faaliyet kahve içmek ve kitap okumak olduğu için ikisinin de aynı vakte denk gelmesi şaşırılmayacak bir olay olmalı. 

   5- Kitap okurken televizyon seyretmek mi müzik dinlemek mi?
   Kesinlikle televizyon izlemek değil. Okuduğum kitabın ağırlığına göre müzik dinlemek olabilir. Mesela kuantum fiziğiyle ilgili bir kitap okurken müzik dinleyebileceğimi düşünemiyorum.
   6- Tek seferde bir kitap mı yoksa birden fazla kitap mı?
   Genellikle birden fazla. 

7- Okurken evde mi yoksa her yerde mi okumayı tercih edersin?
  Eğer çantamda yer varsa gittiğim her yere kitabımı da götürürüm ama evde okumanın keyfi benim için başkadır.

8- Kitabın, kafanın içinde yüksek sesle okunması mı yoksasessizce okunması mı?   Eğer bir romansa, bu yazarın becerisine kalmış bir olay. Bana kalırsa yazar, okuyucuyu okurken okuduğunu unutturmalı ya da tabiri caizse film izliyormuş gibi hissettirmeli.

9- Önündeki sayfaları okur musun yoksa sayfaları atlar mısın?
  Asla atlamam.

10- Ciltli kitap mı karton kitap mı?
  Kitap Eylemi' nin de dediği gibi: "Kitap olsun da papirüsten de olur!"

11- Kitap yazıyor musun?
   Elbette! Defterlerce hikayelerim, deneme yazılarım, romanlarım var... Daha hiçbirini bir yayınevine yollamadım ama şu an üzerinde çalıştığım roman bitince yollamayı düşünüyorum. Diğerlerini ise en yakın arkadaşıma ben öldükten sonra yakmasını tembih edeceğim ama Franz Kafka beni korkutuyor.



6 yorum :

  1. bir gün sizinde kitaplarınızı okuruz dileğiyle sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, blogumu okumanız da bir mutluluk sebebi benim için.. sevgiyle kalın :)

      Sil
  2. Canım güzel cümlelerin ve MİM yanıtın için çok teşekkürler.
    Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, ben çok teşekkür ederim beni mimlediğin için :)
      Sevgiyle kalalım :)

      Sil
  3. Koyu bir Kore fanı olan ben bir Kore den bir de kitaplardan vazgeçemiyorum efenim. Yeni işimse sizin kadar iyi bir yorumcunun ve bir o kadar da okuduğu iyi kitapları incelemek ^^ Yeni okuyacağınız önerileri ve gelecekte çıkaracağınız o müthiş kitapları hevesle bekliyorum :) umarım her daim böyle güzel yazarsınız.

    YanıtlaSil
  4. İnşallah okuyabiliriz biz de bir gün sizin yazılarını

    YanıtlaSil