15 Mart 2013 Cuma

Güne Güzel Başlayabilmek

 

Güzel bir güne başlamak heyecanıyla yatarım her akşam o yatağa. Her gözlerimi kapatışımda yaşama sevinci ile dolmak isterim, hayatı sevmek, yaşamaktan zevk almak...  Çoğu zaman bunu başaramadığım olur. Göz kapaklarım ağırlaşır, vücudumda hızla dolaşan kanı damarlarım taşıyamayacakmış gibi hissederim. Sebepsiz ağlarım bazen, sanki hafifleyecekmişim gibi. Ama çoğu zaman işe yaramaz. 
Artık daha iyi anlıyorum, yaşamak güzel aslında. Tabi ki acı çekeceğiz, üzüleceğiz. Ama bana kalırsa bu acılar yaşadığımız mutluluklara değer. Hayatım boyunca herşeyin bir nedeni olduğunu savunmuşumdur. Her kötü olayda " vardır bir sebebi " diyen büyüklerimden öğrendim mutlu olmayı. Farkına varıyorum ki, acılar olmasaydı mutluluğun değerini bilemezdik. Şimdi ise, mutluluklar sayesinde acıların değerini anlıyorum. Şaşırmak güzeldir, hele de bunu yapan hayatsa.
Şimdi sözlerimi başa sarıyorum; güzel bir güne başlamak heyecanıyla yatarım her akşam o yatağa. Her nefes alışımda yaşama sevinci ile dolmak isterim, hayatı sevmek, yaşamaktan zevk almak.. Sabah uyandığında yaşamanın vermiş olduğu mutluluğu tadarım çoğu zaman. Bazen okuduğum kitabın etkisinde kalarak, kendimi o ana kahramanmış gibi hissederim. Çocuğum ben aslında. Çoğu zaman hayallerimle gerçek hayatı ayırt edemem. Belki de yaşadığım hayatı hayal ediyorumdur, ya da hayallerimi yaşıyorumdur. Her iki türlüsü de güzel, oldukça heyecan verici. Hepimizin hayali başarılı olmaktır ama en büyük başarı da nedir biliyor musunuz? Güne güzel başlayabilmek...

2 yorum :